Openbaar Ministerie geeft zaak The Voice of Holland prioriteit

Ali B
Ali B Foto: © Orange Pictures

Het onderzoek naar de aangiften rondom The Voice of Holland wordt door het Openbaar Ministerie met hoge prioriteit behandeld. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat dit weten aan Shownieuws.

De woordvoerder geeft aan dat het onderzoek prioriteit krijgt omdat er sprake is van maatschappelijke impact en een geschokte rechtsorde. "Ook het feit dat deze zaken in landelijke media breed worden uitgemeten en diverse personen met hun naam aan strafbare feiten gekoppeld worden, maakt dat het gewenst is dat de politie spoedig onderzoek doet, waarna het OM een standpunt in kan nemen met betrekking tot de bewijsbaarheid van het vermeende misbruik", zegt de woordvoerder van het OM.

Er is aangifte gedaan tegen vier personen rond The Voice. Één oud-deelnemer deed aangifte tegen Jeroen Rietbergen, tegen een regisseur zijn twee aangiften gedaan, ook tegen Marco Borsato is aangifte gedaan en er liggen drie aangiften tegen Ali B. De advocaat van Ali B. laat weten dat hij blij is met de prioritering. Ali B. wil zo snel mogelijk af van de lopende zaak.

Lees meer:
0 reacties