"Oplossing vinden om het contract met Sergio Perez te beëindigen"

Sergio Perez
Sergio Perez Foto: © BSR Agency

Hans-Joachim Stuck, die twee keer op het podium stond in de Formule 1 en twee keer de 24 uur van Le Mans won, vindt dat Red Bull keuzes moet gaan maken. Carlos Sainz zou het plekje van Sergio Perez volgens hem over moeten nemen.

"Als ik de baas van Red Bull was, dan zou ik er alles aan doen om een eerlijke oplossing te vinden om het contract met Sergio Perez te beëindigen. Er zitten zeker clausules in het contract en dan zou ik Sainz de cockpit aanbieden. Er is op dit moment niemand beter", zo vertelt Stuck tegenover Eurosport.de.

De Duitser denkt dat hij het Verstappen lastig kan maken. "Ik zou het graag zien, want concurrentie stimuleert de zaken. Dan zou Max nog meer gas moeten geven en dat kan hij zeker. Ten tweede weet ik zeker dat Max er slechter van gaat slapen als Sainz zijn nieuwe teamgenoot zou worden. Daarnaast komt er in elke carrière de dag dat je je status verliest."

Verstappen is niet heilig bij Red Bull. "Verstappen is de nummer één bij Red Bull, maar ook daar komt op een gegeven moment een einde aan. Of hij wordt simpelweg te oud of een nieuwe teamgenoot zet hem plotseling onder druk", zo stelt Stuck.

Lees meer:
0 reacties