Opvallend: Amerikaans senaat boos op Formule 1 vanwege afwijzing

Max Verstappen in Italië
Max Verstappen in Italië Foto: © BSR Agency

Ondanks het feit dat de Formule 1 de deur nog altijd dicht houdt, zet Andretti de plannen door om alles in gereedheid te brengen om op korte termijn toe te treden tot de Formule 1. Andretti werd afgewezen en daar snappen haar Amerikaanse investeerders níks van. 

Zeven senatoren hebben een brief geschreven aan het Amerikaanse ministerie van Justitie waarin ze oproepen tot een onderzoek naar de Formule 1. De Formule 1 kondigde laat Andretti niet meerijden, ondanks eerdere goedkeuring van de FIA. 

De F1 liet echter wel de deur open voor een toetreding in 2028 als Cadillac de motoren moet gaan leveren. Ondanks de weigering van de FOM, de commerciële rechtenhouder van de F1, plannen om eerder toe te treden. 

In een brief van zeven boze Amerikaanse senatoren wordt om opheldering gevraagd. Ook werd er gewezen op het feit dat 'individuele teams, zoals Red Bull, Amerikaanse fans voor zich willen winnen door evenementen in Amerikaanse steden te organiseren om de fans van dichtbij kennis te maken met de Formule 1-techniek en F1-fans dichter bij elkaar te brengen'.

Lees meer:
0 reacties