Opvallende uitspraak Lang: "Als je ooit weggaat bij Feyenoord: bel me"

Noa Lang verruilde op zijn 14e de jeugdopleiding van Feyenoord om zijn geluk bij Ajax te gaan beproeven. Afgelopen zomer waagden de Rotterdammers een poging Lang terug te halen, maar vingen bot. PSV had meer succes en lijfde de aanvaller in.

In de Pingelaars Podcast gaat Lang in op de interesse die de Rotterdammers hadden. "Ik zie mezelf absoluut niet meer in een Feyenoord-shirt. Iedereen weet wat ik diep van binnen ben", waarmee hij lijkt te doelen op het Ajacied zijn. "Dan kan ik niet voor Feyenoord spelen. Ik haat Feyenoord niet, ik vind het gewoon een mooie club. Ik ben alleen niet voor Feyenoord. Ze hebben fanatieke supporters, maar ze pakken mij gewoon niet."

Ook ziet Lang in dat het gezien de achterbannen van de clubs geen tactische zet zou zijn. "Het zou echt chaos worden de eerste weken, dus ik heb er oprecht niet eens een seconde over nagedacht." Wel sprak hij nog een keer met Arne Slot, na het duel tegen Feyenoord. "Ik ben naar Arne Slot toegegaan, gaf hem een hand en zei: Niks persoonlijks, ik heb heel veel respect voor je. Als je ooit weggaat bij Feyenoord: bel me."

Lang had in zijn tijd bij Club Brugge, voor zijn periode bij PSV, ook naar Engeland kunnen verkassen. "De media schreef dat ik rond was met AC Milan, maar ik was eerder dicht bij een overstap naar Leeds. Leeds wilde me kopen voor veertig miljoen euro van Brugge. Uiteindelijk is de deal geklapt en toen zat ik er mentaal wel echt even doorheen. Marcelo Bielsa twijfelde aan hoeveel arbeid ik kon verrichten zonder bal…"

Lees meer:
0 reacties