Otter wijst naar Schulting: "Dat is te belachelijk voor woorden"

Suzanne Schulting knuffelt met Jeroen Otter
Suzanne Schulting knuffelt met Jeroen Otter Foto: © BSR Agency

Suzanne Schulting maakte afgelopen weekend bij de wereldbekerwedstrijd in Dresden na elf maanden haar rentree. Bij de shorttrackster liep vorig jaar, na ontelbaar veel prijzen, de emmer over.

Jeroen Otter, tussen 2010 en 2022 bondscoach van de shorttrackers, herkent de eigenschappen van een winnaar. "De mannen en vrouwen met wie ik heb gescoord, de zeventien goudenmedaillewinnaars, zijn degenen met dat gedrag. Suzanne zit van deze groep aan de bovengrens, maar ze presteert ook extreem", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Daarbij is het EK van vorig jaar kenmerkend. Schulting won vier gouden plakken, maar was zeer teleurgesteld over een zilveren medaille. "Natuurlijk is dat te belachelijk voor woorden. Tegelijkertijd: als je die honger niet hebt om altijd te winnen, sta je niet eens op het podium. Wij hopen soms dat een topsporter een schaap met vijf poten is."

"Enerzijds moet je doorgaan waar anderen stoppen en onverbiddelijk zijn. Anderzijds moet je soms verstandig zijn, dingen in overweging nemen, een stapje terugdoen. Dat zijn competenties die niet op elkaar aansluiten", aldus Otter, die niet vaak met Schulting sprak over 'topsportgeluk'. "Ik lijd aan hetzelfde probleem. Je traint om te winnen. Als je dat winnen uit de training haalt, ga je er ook naar presteren. Maar het is wel een valkuil van veel topsporters dat ze te kort genieten van een prestatie."

Lees meer:
0 reacties