Oud-presentator Hans van der Togt afgevoerd naar het ziekenhuis

Hans van der Togt
Hans van der Togt Foto: © BSR Agency

Hans van der Togt is vorige week met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat hij een TIA had. Dat vertelde de voormalig Rad van Fortuin-presentator aan Story.

De oud-presentator geeft aan dat hij midden in de nacht rond 2:00 uur wakker werd. “Ik kon niets meer. Ik was totaal in de war. Niets functioneerde meer, ik kon niet meer bewegen. Ik wilde naar mijn telefoon toe, en zelfs dat ging niet meer.” Toch raakte hans niet in paniek. ik dacht bij mezelf: dit zal wel overgaan, het zal een incident zijn. En ik ben weer in slaap gevallen.”

Nadat hij weer wakker was geworden leek alles weer normaal en heeft Van der Togt zelfs de hond uitgelaten. “Dat lukte wel, maar ik was ontzettend wankel. Ik dacht alleen maar: wat is er met me gebeurd, wat is er in godsnaam met me aan de hand?’ Het was uiteindelijk aan een familielid te danken dat er hulp werd ingeschakeld.”

Dat familielid was een neef die vlak in de buurt woont. “Hij keek me aan, schrok zich wild toen hij mijn blik zag, en heeft meteen 112 gebeld waarna de ambulance is gekomen.” Daarna werd de presentator in een ambulance met loeiende sirenes afgevoerd naar het AMC. Op de afdeling neurologie werd ontdekt dat Van der Togt was getroffen door een TIA, oftewel een lichte beroerte. Hierbij loopt stolsel vast in de een bloedvat in de hersenen.

Lees meer:
0 reacties