"Over zes jaar kan je alleen maar een elektrische auto kopen"

Door de torenhoge energieprijzen lijkt het momenteel goedkoper om in een benzineauto te rijden in plaats van elektrisch. Wybren van Haga, fractievoorzitter van BvNL, is kritisch op het Nederlandse beleid.

"Dit zijn de gevolgen van twaalf jaar Mark Rutte", zegt Van Haga in gesprek met Omroep PowNed. "Dat is dramatisch. We hebben nu iets van tien of twaalf verschillende crises. Iets daarvan is bijvoorbeeld de energiecrisis. Het is gewoon een direct gevolg van beslissingen die dit kabinet heeft genomen. Wat ons betreft, in het belang van Nederland, zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen."

Autojournalist Werner Budding heeft een elektrische auto, die hij regelmatig langs de snelweg oplaadt. "Je moet af en toe wachten ja", beaamt hij. "Je kunt natuurlijk thuis laden, maar dat is duur hè. Dat is jammer. Het is heel raar, want het was niet duur. Het is nu knalhard omhoog gegaan."

Toch overweegt Budding niet om terug te keren naar een benzineauto. "Nee, zeker niet. De benzineprijzen zijn ook hoog. De dieselprijzen zijn wel langs de benzineprijzen gegaan, maar wat gaat ze doen? Ik weet het niet. Heel veel voordeliger gaat het niet worden. En binnen een een jaartje of zes, zeven zijn jij en ik absoluut aan de beurt. Dan kan je nieuw alleen maar een elektrische auto kopen. Je bent overgeleverd aan de overheid."

Max Verstappen zwaait naar het publiek op Zandvoort

Verstappen wint voor 50 (!) keer je inzet

Max Verstappen draait een fantastisch seizoen. Met nog zes races te gaan, heeft hij drie overwinningen nodig om het wereldrecord van meeste gewonnen races in één seizoen te breken. Kan Max in de GP van Singapore zijn twaalfde overwinning van dit seizoen pakken?

Speciaal voor nieuwe spelers heeft BetCity een lekkere Odds Boost klaarstaan. Bij een overwinning van Max Verstappen krijg je namelijk maar liefst 50 keer je inzet
Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties