'Overmars wilde terugkeren bij Ajax, maar voldeed niet aan afspraak'

Marc Overmars bij Antwerp FC
Marc Overmars bij Antwerp FC Foto: © Pro Shots

Marc Overmars heeft vlak na zijn vertrek bij Ajax gevraagd of een terugkeer bij de Amsterdammers een mogelijkheid was. Dat weet Het Parool te melden naar aanleiding van het boek van Menno de Galan: Ajax in Crisis.

Overmars moest gedwongen vertrekken bij Ajax, vanwege grensoverschrijdend gedrag. Enkele weken na zijn vertrek vroeg de technisch directeur aan Leen Meijaard, destijds voorzitter van de RvC, of een terugkeer bij Ajax tot de mogelijkheden behoorde. Meijaard gaf aan dat niet uit te sluiten, maar stelde wel meerdere voorwaardes.

Nummer één was dat Overmars een tijd onder de radar zou gaan. De tweede voorwaarde was dat Overmars in therapie zou gaan. Wanneer de oud-voetballer dat succesvol zou doorlopen, zou hij nogmaals diep door het stof moeten gaan. De hoop voor Overmars was dat de vrouwen werkzaam bij Ajax dat zouden accepteren.

Uiteindelijk voldeed Overmars niet aan de voorwaarden. Hij ging wel in therapie, maar hield het slechts twee sessies vol. Hij stopte 'omdat dat niets voor hem was'. Amper twee maanden daarna trad Overmars in dienst bij Royal Antwerp, ook als technisch directeur. Volgens De Galan wordt die overstap bij Ajax gezien als 'een klap in het gezicht van de directie en 'een trap na aan de vrouwen'.

Lees meer:
0 reacties