Özcan Akyol is woest: "Als je niets kan, dan word je een boa!"

Özcan Akyol
Özcan Akyol Foto: © BSR Agency

Özcan Akyol - beter bekend als Eus - laat aan tafel bij Vandaag Inside weten dat hij zich ergert aan boa's. Hoewel de mensen gewoon hun werk doen heeft Eus de pik op ze, zo laat hij merken in Vandaag Inside.

Eus steekt van wal: "Ik vind BOA's trouwens niet zo'n positief volk. Als je niks meer kan, dan wordt je een boa. Ik zat vorige week in het centrum en zie ik zo'n jongen. Zo'n zwarte jongen van DHL zag ik hard werken, alle pakketjes bezorgen. Maar je mag eigenlijk niet met de auto bij ons op het plein komen. Maar die jongen moet pakketjes bezorgen en die draait nu overuren. En dan komen twee boa's en die houden hem tegen. Die geven hem ook ngo een boete. Die jongen werkt voor 4 euro per uur ofzo... Boa, ga gewoon weg. En ze willen ook nog wapens. Die schieten iedereen dood.

Johan Derksen doet nog een schepje bovenop. "Het zijn afgekeurde politieagenten, niemand wil boa worden." Euz haakt in: "Ik zeg altijd tegen mijn kinderen: je moet boeken lezen, anders wordt je een boa'. En dan lezen zij boeken! Er is ook geen boa-academy in NL. Je kan gewoon een LOI-cursus doen en in zes weken ben je boa."

Scheidsrechter Bas Nijhuis reageert: "Ik weet nog toen we de bakkerij hadden, moesten we laden en lossen aan de zijkant om het brood in te laden om te bezorgen. Komt er ook zo iemand om een bonnetje erachter te doen. Toen heb ik een foto gemaakt bij dat ding en zei: 'Als je deze nu niet weghaalt zet ik het op de voorpagina in de krant met een advertentie: Brood deze week een euro duurder door deze man. Ik zet je gewoon in de krant.' Dan denk ik om op, een beetje begrip."

Lees meer:
0 reacties