Özcan woest: "Al met al was dit een zeer kansloos mediacircus"

Özcan Akyol
Özcan Akyol Foto: © BSR Agency

Na zijn uitlatingen bij 'Humberto' en 'Vandaag Inside' is Özcan Akyol onderwerp van gesprek. Hij pleitte voor de onschuld van Matthijs van Nieuwkerk, maar na het zien van een bepaalde 'filmpje', stond hij niet meer zo achter zijn uitspraken.

"Even over dat aanhoudende gedoe over het 'filmpje''', begint Akyol op X over het filmpje van Van Nieuwkerk dat nu viral gaat. Daarin is Van Nieuwkerk 'gewoon' gefilmd tijdens een documentaire. "Ik heb na de publicatie van het rapport over de misstanden bij de publieke omroep en de interviews van BNNVARA-directeur Suzanne Kunzeler (bij Jeroen Pauw en in de Volkskrant) direct gezegd dat er wel iets meer moet zijn gebeurd dan 'stemverheffingen'. Er zou sprake zijn van fysiek geweld, pestgedrag en seksueel wangedrag. Dat was voor mij een reden om te verklaren: ze moeten het met elkaar uitzoeken."

"Vijf dagen later, nadat ik meerdere oud-medewerkers had gesproken, en wat beelden (video en schreenshots) kreeg te zien, zei ik dat ik opnames had gezien van 'niet zo gezellig gedrag. Totaal niet grensoverschrijdend. Geen barbaars gedrag. En zeker geen 'brulfilmpje'", zo laat hij weten.

Özcan laat weten het irritant te vinden hoe mensen omgaan met zijn mening en deze framen. "Interessant. Of ze letten niet goed op, of ze hebben moedwillig genegeerd dat mijn voortschrijdend inzicht een reactie was op het rapport-Van Rijn, opgeteld bij de persoonlijke verhalen van allerlei voormalige redactieleden. En dus niet een video."

De schrijver ziet dat de video opeens een gigantische waarde heef gekregen. "Gisteren las ik zelfs ergens dat die beelden de réden waren om iemand te cancellen. Behoorlijk kansloos allemaal, om eerlijk te zijn'" aldus Özcan. "Al met al was dit een zeer kansloos mediacircus. En nu ga ik weer leuke dingen doen. Als je denkt: waar gaat dit over? Sorry. Ik weet dat het tegelijkertijd een niche is. Mooie dag."

Lees meer:
0 reacties