Peter Gillis eist 1,7 miljoen van Nicol: 'Binnen drie dagen betalen'

Peter Gillis
Peter Gillis Foto: © Steph1508

Peter Gillis is helemaal klaar met de uitlatingen van zijn ex-vriendin Nicol Kremers in de media. De vakantieparkmiljonair eist nu een kleine 1,7 miljoen euro van Kremers vanwege de vele interviews waarin zij zich negatief uitliet over hem.

En ze moet binnen drie dagen betalen, laat het Algemeen Dagblad weten. "Deze week is er een brief gestuurd met de sommatie, gericht aan Nicol Kremers, om binnen drie dagen 1,68 miljoen over te maken", schrijft verslaggever Victor Schildkamp op de website van de krant.

Gillis en Kremers gingen in februari van dit jaar uit elkaar en tekenden destijds een vaststellingsovereenkomst, waarin stond dat Kremers zich niet meer zou uitlaten over de relatie met Gillis. Er zijn sindsdien volgens Gillis echter zo'n veertien interviews of artikelen geweest waarin zij direct of indirect aan het woord kwam over hun verleden samen.

Gillis rekent 10.000 euro per 'overtreding' en dat vermeerdert hij weer met het aantal dagen dat de overtreding heeft 'voortgeduurd'. Het bedrag komt dus uit op 1,68 miljoen euro. Het management van Kremers laat weten dat betalen 'niet in de planning staat'. "We hebben daar maandenlang contact over gehad, maar we kregen hem pas nu. Dus Nicol kon ook moeilijk precies weten waar ze rekening mee moest houden. De artikelen die hij aanhaalt gaan ook eigenlijk allemaal over de mishandelingen", meent het management.

Volgens slachtofferadvocaat Sébas Diekstra, die Kremers bijstaat in de rechtszaken omtrent de mishandelingen, ziet dan ook een andere reden voor de claim. "Het lijkt er sterk op dat hiermee gepoogd wordt om Kremers de mond te snoeren over de mishandeling waarvoor de heer Gillis vervolgd wordt door het Openbaar Ministerie en de andere strafbare feiten waarvan aangifte door haar is gedaan", aldus Diekstra.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties