Taylor beleeft dramatisch laatste jaar: "Heb 24 uur per dag pijn"

Phil Taylor
Phil Taylor Foto: © Online Darts

Darter Phil Taylor is momenteel bezig aan zijn afscheidsjaar, maar dit loopt niet helemaal als gepland. De zestienvoudig wereldkampioen kampt met artritis, wat hem belemmerd om nog op hoog niveau te gooien.

Taylor is een van de meest succesvolle darters allertijden. Tussen 1994 en 2007 stond hij in elke WK-Finale. Nu is de Engelsman dus bezig aan zijn laatste jaar, maar zijn ziekte belemmerd hem in zijn prestaties. Zijn laatste WK-deelname eindigde dan ook al in de eerste ronde.

"Die wedstrijd vermorzelde mijn been, mijn rug, alles eigenlijk”, vertelde hij in een interview met Online Darts. De grote boosdoener is artritis, een auto-immuunziekte. "Ik werd zo luid aangemoedigd en de sfeer was fantastisch, dus was het vreselijk dat ik er zo moest uitgaan. Door de artritis kan ik mijn lichaam niet naar rechts draaien of kantelen, dus gooi ik ook niet recht. Al mijn pijlen belanden in de vijf. Ik wil mijn carrière niet zo afsluiten. Ik ben wanhopig en doe er alles aan om mijn niveau omhoog te krijgen, maar op dit moment is het een nachtmerrie. Zeven dagen per week, 24 uur per dag. Zelfs ’s nachts in mijn bed heb ik pijn.”

Lees meer:
0 reacties