Pierre van Hooijdonk over nederlaag Ajax: "Het was genieten"

Pierre van Hooijdonk
Pierre van Hooijdonk Foto: © Pro Shots

Pierre van Hooijdonk heeft zondagmiddag genoten van FC Twente in de thuiswedstrijd tegen Ajax. De oud-international vond dat FC Twente de bezoekers uit Amsterdam heeft overklast.

"Ja, op alle vlakken", zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Voetbaltechnisch, creativiteit, conditie, tactisch. Ik heb genoten van FC Twente, want de manier zoals zij voetbalden met zoveel positieve agressiviteit. Dat begon al vanaf de eerste seconde met Michel Vlap, die Manfred Ugalde voor de keeper zette. Er zat zoveel voetbal in die ploeg."

"Sem Steijn speelde heel goed en Michal Sadilek, maar iedereen die je vergeet doe je tekort. Het was genieten. Maar Vlap was de grote man van de wedstrijd vond ik", aldus Van Hooijdonk, die vond dat de 2-0 FC Twente typeerde. "Dat is misschien de vibe die in dat elftal zit. Dat zulke ballen niet geschoten worden, maar teruggetrokken worden", doelt hij op de treffer van Steijn na de assist van Manfred Ugalde. Van Hooijdonk sprak van een meer dan verdiende zege. "Als het bij rust 5-1 was, mocht je als Ajax je handen dichtknijpen. Het was 45 minuten absoluut gallery play."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties