Pijnlijk! Van 't Schip vergeet naam eigen speler: "Hoe heet 'ie?"

John van 't Schip
John van 't Schip Foto: © Pro Shots

Ajax-trainer John van 't Schip greep zondag na ruim een uur in tegen Fortuna Sittard. Hij wisselde tweemaal en na afloop werd Van 't Schip gevraagd naar zijn wisselbeleid. Daarbij leek de coach niet helemaal helder.

Na de 2-1 van Fortuna Sittard bracht Van 't Schip Carlos Forbs, Brian Brobbey en Branco van den Boomen in. Op de persconferentie wordt hij gevraagd waarom bijvoorbeeld. Julian Rijkhoff niet werd ingebracht. "Je moet ook gewoon invulling aan de zijkanten hebben", reageert Van 't Schip. "En in de spits hadden we Akpom en Brobbey. Dan kan je daar nog een spits bij gooien, maar dat wil niet zeggen dat je dan in één keer gaat scoren."

"Je moet ook zorgen dat de bezetting enigszins goed is", ging de trainer verder. "We hadden sowieso al doorgeschoven met een verdediger. We hebben, eh, hoe heet 'ie..?" Van 't Schip valt even stil en kijk op een nabijgelegen papiertje, waarna hij het licht lijkt te zien: "Carlos. We hebben Carlos (Forbs, red.) ingebracht aan de zijkant. Aanvallend ging hij echt meer als een linksbuiten spelen, dus daar breng je al aanvallend veel meer in."

"Dus én Brian én Carlos, en Branco die in principe anders speelt dan Sivert, met meer aanvallende impulsen", zegt Van 't Schip. "Dat (Rijkhoff inbrengen, red.) had ook gekund, maar op een gegeven moment maak je daar gewoon keuzes in."

Lees meer:
0 reacties