Politie is woedend op Sylvana Simons: "Dit is onaanvaardbaar"

Sylvana Simons
Sylvana Simons Foto: © Pro Shots

De politie heeft woedend gereageerd op uitspraken van Tweede Kamerlid Sylvana Simons. Volgens Simons slaat de politie demonstranten tegen Zwarte Piet structureel in elkaar en faciliteert het omstanders door niet in te grijpen.

Dat is bij de politiebonden in het verkeerde keelgat geschoten. "Ze probeerde te zeggen dat de politie racistisch is en dat is onaanvaardbaar", zegt voorzitter Wim Groeneweg van politiebond ACP in gesprek met De Telegraaf. "Dit raakt de politieorganisatie, de politie wordt door mevrouw Simons geframed. Wij werken ons dag en nacht uit de naad en dat kan alleen maar met steun van de Tweede Kamer. Dan kun je niet de politie in diskrediet brengen."

Ook de Nederlandse Politiebond (NPB) is verbolgen. "Ik heb heel veel emotionele en heftige reacties van politiemensen gekregen. Deze opmerkingen polariseren het debat en daar is niemand mee geholpen", aldus voorzitter Jan Struijs. De politiebonden zijn wel blij dat justitieminister Dilan Yeşilgöz-Zegerius de woorden van Simons direct veroordeelde.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties