Politie is woedend op Sylvana Simons: "Dit is onaanvaardbaar"

Sylvana Simons
Sylvana Simons Foto: © Pro Shots

De politie heeft woedend gereageerd op uitspraken van Tweede Kamerlid Sylvana Simons. Volgens Simons slaat de politie demonstranten tegen Zwarte Piet structureel in elkaar en faciliteert het omstanders door niet in te grijpen.

Dat is bij de politiebonden in het verkeerde keelgat geschoten. "Ze probeerde te zeggen dat de politie racistisch is en dat is onaanvaardbaar", zegt voorzitter Wim Groeneweg van politiebond ACP in gesprek met De Telegraaf. "Dit raakt de politieorganisatie, de politie wordt door mevrouw Simons geframed. Wij werken ons dag en nacht uit de naad en dat kan alleen maar met steun van de Tweede Kamer. Dan kun je niet de politie in diskrediet brengen."

Ook de Nederlandse Politiebond (NPB) is verbolgen. "Ik heb heel veel emotionele en heftige reacties van politiemensen gekregen. Deze opmerkingen polariseren het debat en daar is niemand mee geholpen", aldus voorzitter Jan Struijs. De politiebonden zijn wel blij dat justitieminister Dilan Yeşilgöz-Zegerius de woorden van Simons direct veroordeelde.

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties