Polman: "In Nederland zijn we niet zo van het eren van sporters"

Rafael van der Vaart en Estavana Polman
Rafael van der Vaart en Estavana Polman Foto: © BSR Agency

Estavana Polman woont al meer dan een jaar in Boekarest waar ze handbalt bij Rapid. Rafael van Vaart werkt in Nederland terwijl het stel twee kinderen heeft: Damian (17) en Jesslynn (6). Niet altijd even makkelijk.

"Het leven in Roemenië is fantastisch", aldus Polman bij Helden Magazien. "Boekarest is prachtig. Er zijn veel parken en hippe restaurants. De mensen zijn aardig. Jesslynn gaat naar een geweldige Britse school. En Raf is echt een held hier. Dat is zo leuk om te zien."

"In Nederland en Denemarken zijn we niet zo van het eren van sporters. Hier is dat heel anders. Raf is zo populair. We hebben het echt naar ons zin in Boekarest, zijn er happy, maar het is wel heel anders dan we gewend waren. Het is druk, de mensen zijn druk. Je stem verheffen is hier heel normaal", vervolgt ze.

Zoon Damían kan aardig voetballen. "Damián is nu zijn droom aan het najagen bij Ajax. Mijn schoonouders zijn geweldig voor hem. Mijn schoonvader brengt hem elke dag naar de club, mijn schoonmoeder wast zijn kleren, kookt iedere dag voor hem. Het is heel lief en bijzonder wat ze voor hem doen."

"Mijn gezin, het gezin van Rafael; wij zijn allemaal echte familiemensen", vertelt Polman. "Raf kan voor zijn werk gelukkig veel in Nederland zijn. We proberen het ook een beetje zo te plannen dat Raf een week in Nederland is en dan weer twee weken bij ons. Het is mooi dat Dammie zijn vader op deze manier ook veel ziet."

Lees meer:
0 reacties