'PowNed-ploeg achtervolgd op Ameland bij Sunneklaas-feest'

Een cameraploeg van PowNed zou dinsdagavond belaagd zijn door woedende bewoners van Ameland. De journalisten wilden een reportage maken van het geheimzinnige Sunneklaas-feest, maar dat werd niet op prijs gesteld.

Zodra ze voet aan land zetten werd hun auto belaagd door een knokploeg van 'twintig à dertig man'. "Het leken wel voetbalhooligans", vertelt eindredacteur Roy van den Berghe aan de Telegraaf. De crew ging er vandoor, maar werd achtervolgd door zo'n tien auto's. De Kustwacht moest uitrukken om de PowNed-ploeg te evacueren, maar moest vanwege het ruwe weer rechtsomkeert maken waarna ze onder politiepatrouille in een hotel terecht kwamen.

Vorige week was de cameraploeg al op Ameland om te vragen naar het geheimzinnige feest, waar ze door boze, lokale bewoners gewaarschuwd werden weg te blijven. Ook burgemeester Leo Pieter Stoel liet al weten dat Sunneklaas 'een feest van en voor de Amelanders’ is en dat ’zij het niet op prijs stellen als er buitenstaanders komen’ en als die toch komen zij dat ’de vastewallers zeer kwalijk nemen'.

Lees meer:
0 reacties