Promes wekt verbazing: "Hij moet brommen, dat is einde carrière"

Quincy Promes
Quincy Promes Foto: © Pro Shots

Hugo Borst volgt het nieuws rondom Quincy Promes op de voet. De columnist was onder de indruk van de aanvaller, maar vindt het juist daarom zo opvallend dat hij op het verkeerde pad terecht is gekomen. De rechtbank Amsterdam maakte bekend dat hij zes jaar de gevangenis in moet voor zijn betrokkenheid bij de invoer van twee partijen drugs.

"Het is meer dan terecht dat een veroordeelde Nederlander, die in het buitenland zit, hier hoort te zijn als dat gefixt kan worden. Nu moet hij gaan brommen. Dat is einde carrière", doelt Borst op het nieuws dat Nederland en Dubai praten over een uitlevering. Hij was met zijn Russische club in de oliestaat op trainingskamp.

"Wat ik niet begrijp is dat hij veel geld verdient omdat hij goed kan voetballen. Kennelijk moest hij dan toch nog – zo is aangetoond door de rechter – organisator zijn van een drugstransport. Dat verbaast me dan", vervolgt Borst. "Daar zal je lekker mee verdienen, maar op een gegeven moment zul je in het leven moeten nemen wat je toekomt. Als je risico neemt om crimineel gedrag te vertonen dan zijn dit de consequenties."

Borst vindt het wel jammer dat de carrière van Promes misschien zo eindigt. De columnist was namelijk wel gecharmeerd van hem. "Echt een fantastische speler. In Rusland was hij de man van Moskou. Daar deed hij het hartstikke goed, maar hij heeft het voor zichzelf verpest. Zonde."

Lees meer:
0 reacties