Quilindschy Hartman doet boekje open: "Ik was al nagenoeg rond"

Quilindschy Hartman
Quilindschy Hartman Foto: © Pro Shots

Quilindschy Hartman is niet meer weg te denken uit het elftal van Feyenoord. In korte tijd is hij uitgegroeid tot één van de sterkhouders in de ploeg van Arne Slot en inmiddels is Hartman ook volwaardig international.

In gesprek met Hand in Hand ziet Hartman zelf ook wel in dat het heel erg snel is gegaan. "Het had niet mooier kunnen gaan dan zoals het is gegaan. En ook dit seizoen blijf ik me telkens weer ontwikkelen en maak ik stappen, met zelf mijn debuut in Oranje. Van spanningen heb ik nooit zoveel last; ik vind het altijd gewoon leuk om te spelen, maar natuurlijk deed het iets met me toen ik daar op het veld tegenover een speler als Kylian Mbappé."

Er had weinig aan gescheeld of Hartman was voor zijn doorbraak verhuurd aan Excelsior. Hoe kijkt hij daarop terug? Hartman: "Feyenoord had in de zomer Marcos López en Fredrik Bjørkan aangetrokken voor de linksbackpositie, waardoor de kans op speeltijd voor mij niet groot leek. Excelsior bood mij de kans om minuten te maken op eredivisieniveau. Ik was al nagenoeg rond met Excelsior en zat letterlijk met Marinus Dijkhuizen toen Arne Slot belde. Of ik terug kon komen, want hij had het gevoel dat er wél kansen op speeltijd voor mij lagen bij Feyenoord."

En zo geschiedde. Inmiddels is Hartman miljoenen waard en moet Feyenoord maar hopen dat Hartman aankomende zomer te behouden blijft.

Lees meer:
0 reacties