Quincy Promes-appjes over cocaïnehandel uitgelekt: "Shit man"

Quincy Promes
Quincy Promes Foto: © BSR Agency

Quincy Promes gaat uitgeleverd worden. Zijn voetbalcarrière is daarmee zo goed als over. Hoe en waarom is het zover gekomen?

De Provinciale Zeeuwse Courant heeft op basis van het vonnis van de rechtbank gereconstrueerd hoe Quincy Promes als cocaïnesmokkelaar uiteindelijk is terechtgesteld. De voormalig aanvaller van Ajax en FC Twente zette zich vaak in als geldschieter.

De rechtbank wist de Antwerpse cocaïnehandel van Promes te bewijzen. "Volgens de officier van justitie zit hij in een groot netwerk van criminelen", valt er te lezen. Promes zelf berichtte over ladingen cocaïne. "Each bag 3 blocks 650 total", appte Promes samen met een familielid over een lading. "Wat Promes niet weet, is dat het Team Criminele Inlichtingen (TCI) hem dan al in het vizier heeft. De groepschats van berichtendienst Sky-ECC kunnen worden meegelezen."

Op verzoek van de Duitse autoriteiten worden nog vijf containers bekeken en treft de Douane ruim 700 kilo coke aan. "Shit man", appt Promes naar zijn handlangers. Daarop krijgt hij een reactie van een ander: "Risico van het vak".

"Van de twee containers voor Promes, wordt er dus een onderschept", luidt de conclusie. "Er is voldoende bewijs dat de voetballer financier is geweest van het transport over de Westerschelde." De voetballer is veroordeeld tot zes jaar.

Lees meer:
0 reacties