Quincy Promes is veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf

Quincy Promes
Quincy Promes Foto: © Pro Shots

Quincy Promes is woensdag veroordeeld tot zes jaar cel vanwege betrokkenheid bij cocaïnesmokkel. Dat heeft de rechtbank van Amsterdam besloten. Dat meldt De Telegraaf.

Het OM had eerder negen jaar cel geëist tegen de voetballer van Spartak Moskou, dus de uiteindelijke veroordeling valt een stuk lager uit dan de eis van het OM. Ook de neef van de voetballer, Marylio V., was medeverdachte in deze zaak. Hij krijgt ook een celstraf van zes jaar. Het OM eiste voor hem een straf van acht jaar. Promes was zelf niet bij de zaak omdat hij voetbalt in Rusland.

De smokkel van drugs vond in januari 2020 plaats. Het ging hier om twee partijen cocaïne aan boord van een containerschip uit Brazilië. Een partij van 650 kilo die door smokkelaars nog van de boot gehaald kon worden en een partij van 712 kilo die werd onderschept door de douane. Beide partijen zaten verstopt tussen zakken zeezout.

Eerder werd Promes al veroordeeld vanwege het neersteken van een andere neef op een feestje. Hij werd vorig jaar veroordeeld tot anderhalf jaar cel, maar Promes ging in hoger beroep, waardoor de zaak nog loopt. In een civiele zaak werd bepaald dat de voetballer een schadevergoeding moet betalen. De hoogte daarvan moet nog worden bepaald.

Lees meer:
0 reacties