Quincy Promes nog altijd vast in Dubai: "Dit zijn geen grappen"

Quincy Promes namens Spartak Moskou
Quincy Promes namens Spartak Moskou Foto: © Pro Shots

Quincy Promes zit nog altijd vast in Dubai. De oud-speler van onder meer Ajax en FC Twente zou donderdag op het vliegveld tegengehouden zijn toen hij met zijn club Spartak Moskou terug naar Rusland wilde gaan.

Erevoorzitter van de Russische voetbalbond Vasili Bogdanov zegt tegen het staatspersbureau RIA Novosti dat Spartak erg 'lichtzinnig' omgegaan is met Promes. De aanvaller is in Nederland veroordeeld, maar zit in Rusland vanwege het ontbreken van een uitleveringsverbod veilig. Spartak hield Promes daarom bij buitenlandse reizen vaak in Moskou.

"Dit zijn geen grappen, maar serieuze zaken", aldus Bogdanov. Russisch parlementslid Svetlana Zjoerova sluit zich aan bij Bogdanov. "Wij kunnen niets voor hem doen, hij is geen Russisch staatsburger”, legt ze uit.

Volgens Russische media zou Promes gevlucht zijn na het veroorzaken van een verkeersongeluk en daarna bij de vliegveld controle zijn opgepakt. Het Nederlandse OM zou een verzoek tot uitlevering van Promes hebben ingediend. In Nederland is de profvoetballer recent veroordeeld tot zes jaar cel wegens wegens drugssmokkel en anderhalf jaar cel voor zware mishandeling. Promes tekende voor beide zaken beroep aan.

Lees meer:
0 reacties