Radicale verandering bij WK Darts: "Hopelijk zijn spelers enthousiast"

Michael van Gerwen
Michael van Gerwen Foto: © Pro Shots

Het zal misschien even schrikken zijn wanneer je inschakelt bij het WK Darts in december. Bij het toernooi wordt namelijk uitgepakt met gloednieuwe dartborden, waarbij de triple 20 niet meer rood is maar donkergroen.

De reden hiervoor is een deal tussen de organisator PDC en de hoofdsponsor Paddy Power. Van dat bedrijf is groen de dominante kleur. "Als de nieuwe sponsors van het WK willen we natuurlijk onze stempel drukken. Maar het gaat over meer dan onze Ierse roots", legt het bedrijf uit.

Volgens de PDC zullen de spelers er voordeel van ondervinden. "Uit onderzoek is gebleken dat de kleur groen zich in het midden van ons visuele spectrum bevindt, terwijl rood en blauw zich aan beide uiteinden bevinden", legt de bond uit. "Daardoor zijn ze moeilijker te zien. Dat betekent dat groen niet alleen de kleur is die we nauwkeuriger waarnemen, maar dat het ook bijdraagt ​​aan een betere precisie en minder oogvermoeidheid."

"Als na 30 jaar WK op een traditioneel dartbord spelen, verandering een verbetering betekent voor het niveau en de kwaliteit van de sport, en dit direct ten goede komt aan de gezondheid van spelers, dan zijn we het aan hen verplicht om het te proberen", zegt PDC-baas Matthew Porter. "We hebben tijdens het toernooi van vorig jaar 901 180’s gezien en misschien breken we dit jaar voor de eerste keer ooit de mijlpaal van de 1.000. Het is geweldig om met Paddy Power samen te werken en we hopen dat de spelers net zo enthousiast zijn over deze verandering als wij."

Velen zijn echter nog sceptisch over de verandering. Mogelijk gaat het namelijk enkel om een publiciteitsstunt en is de triple 20 op het toernooi 'gewoon' rood.

Lees meer:
0 reacties