Rafael van der Vaart verlaat Duits hotel in badjas na incident

Rafael van der Vaart in badjas
Rafael van der Vaart in badjas Foto: © Screenshot NOS

Rafael van der Vaart heeft zijn hotel in Duitsland tijdelijk moeten verlaten nadat het brandalarm af ging. Dat vertelt collega-analist Pierre van Hooijdonk. De voormalig voetballer had zijn badjas nog aan toen hij de straat overstak.

Van der Vaart en Van Hooijdonk waren dinsdag aanwezig in Berlijn voor de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Oostenrijk. "We hadden een aparte wekker", doelt Van Hooijdonk in het NOS-programma Studio Fussball naar het brandalarm. Ondertussen komen er beelden voorbij van Van der Vaart die in zijn badjas een zebrapad oversteekt.

"Kijk, daar loopt Rafael in zijn badkleding", lacht Sjoerd van Ramshorst. "Ik denk dat Rafael uit de sauna kwam", zegt Van Hooijdonk. "Hij vertelde dat hij de deur opendeed, om toch te checken wat er een beetje gaande was. Want meestal is er niet zoveel aan de hand. Maar toen zag hij twee vrouwen rennend over de gang naar de brandtrap gaan. En toen dacht hij: Dit is serieus. Dus snel het badjasje aangedaan en weg", reconstrueert Pi-Air lachend.

Er was geen sprake van een loos alarm: "Nee. Er had iemand op de tweede verdieping heel erg heet staan douchen. Daar ging het alarm van af." Het zorgt voor gelach aan tafel. Tafelgenoot Leonne Stentler heeft zoiets nog niet eerder meegemaakt: "Ik heb ook Rafael nog nooit in een badjas voorbij zien komen", knipoogt ze.

Lees meer:
0 reacties