Rechtbank keihard: Promes moet neef flink betalen na steekpartij

Quincy Promes in het shirt van Spartak Moskou
Quincy Promes in het shirt van Spartak Moskou Foto: © Pro Shots

Quincy Promes moet een schadevergoeding betalen aan zijn neef, die hij tijdens een familiefeest neerstak. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam besloten, zo meldt het Algemeen Dagblad dinsdag.

Promes stak op een familiefeest in 2020 zijn neef in diens knie. Daar heeft de neef van de speler van Spartak Moskou blijvend letsel aan overgehouden. Promes werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1,5 jaar, maar ging in beroep. Zijn neef eist een schadevergoeding, iets waartegen Promes ook in beroep ging.

Dat blijkt nu tevergeefs. Hoe hoog het bedrag wordt dat Promes moet betalen, moet in een vervolgprocedure blijken. Volgens het AD zeggen de neef en zijn advocaat Moszkowicz dat ze voor vele tonnen willen claimen.

Promes ontkent zijn neef gestoken te hebben, ondanks afgeluisterde telefoongesprekken. Het is daarom maar de vraag of de oud-speler van onder meer Ajax de schadevergoeding zal gaan betalen. Om die reden ligt er al een paar jaar een beslag van 630.000 euro op een villa van Promes in Leidsche Rijn.

Lees meer:
0 reacties