René van der Gijp krijgt excuses: "Zal zeggen dat ik spijt heb"

Rene van der Gijp met zijn partner Minouche de Jong
Rene van der Gijp met zijn partner Minouche de Jong Foto: © BSR Agency

René van der Gijp werd een kleine vier jaar geleden bijna slachtoffer van een roofoverval. De bekende voetbalanalist werd op 27 april 2020 door drie mannen met witte maskers aangevallen nadat hij thuiskwam van een teelvisie-uitzending.

De daders sloegen met slaghamers op de gepantserde autoruiten en gingen daarna op de vlucht. Vermoedelijk wilde ze zijn Rolex-horloge. De 23-jarige Younes S. uit Ridderkerk, die in zijn telefoon 95 notities had van kentekens, adressen en horloges, is één van de daders en hoorde dinsdag in hoger beroep negen jaar cel tegen zich geëist worden.

S. heeft inmiddels bekend dat hij bij de mislukte overval op René betrokken was, maar ontkent dat hij met een slaghamer heeft geslagen op zijn autoruit. Hij zou op een afstandje hebben gestaan. Hij zei volgens RTL Boulevard in zijn laatste woord dat hij de slachtoffers van een reeks overvallen en inbraken een brief wil sturen of een gesprek met ze aan wil gaan. Dat wil hij doen na de uitspraak van het hof op 8 februari. "Ik hoop dat ze het me kunnen vergeven. Ik zal ze zeggen dat ik spijt heb en proberen uit te leggen waarom ik het heb gedaan en hoe het zover is gekomen." S. was volgens de rechtbank betrokken bij vier misdrijven.

Lees meer:
0 reacties