René van der Gijp: "We zijn toen samen voor 10.000 euro gaan eten"

Michel van Egmond heeft een nieuw sportboek geschreven: Voetbal kijken met Van Basten. Het boek bevat een serie eigenzinnige reportages, met verschillende sportonderwerpen. Van Egmond schreef eerder al een biografie over René van der Gijp. De tafelgast van Vandaag Inside heeft een hele goede band opgebouwd met de schrijver.

"Wij gingen altijd eten bij The Harbour Club", zegt Van der Gijp, over de samenwerking met Van Egmond voor zijn biografie, bij Voetbalzone. "Ik kreeg 10.000 euro voorschot en ik zei: 'We stoppen pas met gaan als het geld op is.' We moesten af en toe echt wat mensen erbij gaan betrekken, zodat we met een groepje zaten te eten. We hadden het daar altijd gezellig."

Van Egmond weet waar zijn interesse en passie voor voetbal vandaan komt. "Wat voetbal voor mensen betekent, kan me zo fascineren. Veel meer dan het spelletje zelf. Ik zag laatst iemand die het zo mooi vond dat Ajax laatste stond, dat hij er een tatoeage van had laten zetten. Die loopt voor de rest van zijn leven met teletekstpagina 819 op zijn lichaam. Wat voetbal met mensen doet, daar kan ik ook erg om lachen."

Lees meer:
0 reacties