Rietbergen vervolgd: "Bij dit soort zaken drie tot zes maanden cel"

Jeroen Rietbergen en Linda de Mol
Jeroen Rietbergen en Linda de Mol Foto: © Pro Shots

Jeroen Rietbergen, de geliefde van Linda de Mol, wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. De oud-bandleider van The Voice of Holland wordt niet vervolgd voor aanranding, maar voor verkrachting: een zeer ernstig vergrijp. Sébas Diekstra, de advocaat van Jeroens vermeende slachtoffer Nienke Wijnhoven, vindt vooral het statement van Rietbergen opvallend.

Rietbergen noemt de vervolging 'onbegrijpelijk', en geeft aan dat er geen sprake was van 'dwang'. "Wat voor ons niet bekend was, want dat zie ik heel subtiel in die verklaring staan: ‘Er was geen sprake van dwang.’ En dat impliceert bij mij: dus er is dus seksueel contact geweest", zegt Diekstra bij Vandaag Inside. "Dat zeg je meestal als er wel voldoende bewijs is dat er seksueel contact is geweest."

"Maar de stap erna, of er dwang is geweest – want dat is belangrijk – niet. Het OM heeft nu, want er is niet alleen maar Nienke haar verklaring en Jeroen zijn verklaring…, meerdere verklaringen. Er is meer bewijs." Moet Rietbergen rekening houden met een gevangenisstraf? Diekstra: "Bij dit soort zaken zie je drie tot zes maanden cel wel langskomen als basiseis, als het bewezen wordt verklaard."

Lees meer:
0 reacties