Rinus deelt hartverscheurend nieuws na het overlijden van Romana

Rinus en Romana
Rinus en Romana Foto: © YouTube

Gisteravond laat werd bekend dat Debora Siepman, de vriendin van volkszanger Rinus Dijkstra (54) plots is overleden. Romana, zoals veel mensen haar kennen uit het liedje 'Met Romana op de Scooter', is slechts 51 jaar geworden.

De manager van Zanger Rinus heeft het tragische overlijden inmiddels bevestigd, nadat Omrop Fryslân dit als eerste naar buiten bracht. Rinus zelf is vanzelfsprekend zwaar aangeslagen door het plotselinge wegvallen van zijn steun en toeverlaat. Alsof het overlijden nog niet zwaar genoeg is, hadden de twee mooie toekomstplannen. Rinus verklaart zelfs dat de twee verloofd waren en dat ze zouden gaan trouwen.

''Dit overlijden is een enorme shock en ik zal de komende periode nodig hebben om alles te verwerken. Ik hoop dat iedereen mij de rust gunt die ik daarbij hard nodig zal hebben.'' Rinus wil iedereen bedanken voor de steun die hij tot nu toe heeft ontvangen.

Rinus en Debora hebben elkaar jaren geleden leren kennen als penvrienden, en van het een kwam het ander. De twee betrokken een rijtjeshuis in Drachten, die in veel videoclips als decor diende. Vijftien jaar geleden kreeg het koppel ineens landelijke bekendheid. In de voortuin van hun huis werd de hit 'Met Romana op de Scooter' opgenomen. Binnen vijf dagen werd het nummer op YouTube meer dan 300.000 keer beluisterd. Daarna was 'Romana' in vele andere clips te zien. Als Rinus ergens moest optreden, ging ze altijd met hem mee. Hoewel de doodsoorzaak nog niet officieel bekendgemaakt is, schijnt het om een acute hartstilstand te gaan. Debora zal begraven worden in besloten kring.

Lees meer:
0 reacties