Rob masseert Jutta Leerdam en Joy Beune: "Dat is haar gelukt"

Jutta Leerdam
Jutta Leerdam Foto: © Pro Shots

Rob Tibben (46) is onderdeel van de medische staf van het schaatsteam IKO. Hier krijgt hij te maken met bekende namen zoals Joy Beune. In 2002 en 2006 ging Tibben al mee naar de Olympische Winterspelen als fysiotherapeut.

"In Salt Lake City won Gretha Smit zilver op de 5 kilometer en vier jaar later pakte Bob de Jong goud op de 10 kilometer. Met hen was ik 250 dagen per jaar op pad. Van trainingskampen naar wedstrijden en toernooien", begint Tibben in gesprek met Tubantia.

Inmiddels is hij dus werkzaam voor IKO, de ploeg met Joy Beune en Sebas Diniz. Eerder kreeg hij ook al te maken met andere bekende schaatsers. "Denk aan Sven Kramer en Ireen Wüst, maar ook Jorien ter Mors uit Enschede. En dé superster van dit moment: Jutta Leerdam. Dat was in het beginstadium van haar carrière. Ze zei altijd al: 'Ik wil wereldberoemd worden'. Dat is haar gelukt. En hoe! Daar kan ik alleen maar trots op zijn."

Toch vindt hij zichzelf niet de sleutel tot hun succes. "Zo zou ik het zelf niet noemen. Ik probeer de schaatser zoveel mogelijk te helpen, maar uiteindelijk moet hij of zij het zelf doen. Ik ben alleen een ondersteuning. Ik zie de schaatsers vlak voor de wedstrijd en vlak na de wedstrijd. Het lijf is hun allerbelangrijkste bezit. Het is hun Formule 1-auto. Een pijntje kan voor hen al grote gevolgen hebben", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties