Ronald Koeman hakt knoop door en neemt besluit over Oranje-doelman

Feyenoord-doelman Justin Bijlow heeft dinsdagochtend slecht nieuws gekregen. Ronald Koeman heeft bekend gemaakt dat Bart Verbruggen de eerste keuze is. Hij wil graag niet meer schuiven en 'rust met de keepers', zoals de bondscoach het omschrijft.

In de persconferentie van dinsdagmorgen ging Koeman in op de situatie rondom de doelmannen. "Het ligt aan vorm en fitheid. Het komt dicht bij een ideale situatie zoals het nu is. We hebben vanochtend gezeten, Bart Verbrugge gaat keepen. Maart was het Jasper Cillessen, Nations League Justin Bijlow. Mark Flekken keepte in de september-cyclus. Bart heeft gekeept in oktober, dus heb je vier andere keepers gehad. Dat is niet ideaal, maar ze hebben het allemaal vrij goed gedaan", vertelt Koeman.

Uiteindelijk kwam het hoge woord eruit. "Ik vind het logisch op basis van de afgelopen wedstrijden dat Bart keept. Je wil naar rust met keepers. Het is gek om in de laatste vier periodes steeds een andere keeper te hebben. Maar gelukkig hebben we een aantal goede keepers", besluit Koeman die Bijlow definitief naar de bank verwijst.

Lees meer:
0 reacties