Ronald Koeman schiet uit zijn slof: "Vind het echt belachelijk"

Ronald Koeman tijdens de persconferentie
Ronald Koeman tijdens de persconferentie Foto: © Pro Shots

Ronald Koeman begrijpt helemaal niks van het feit dat er maar 23 spelers geselecteerd mogen worden voor het EK. De voorgaande twee eindtoernooien was dit nog 26.

Koeman laat bij de NOS zijn mening duidelijk en fel klinken. "Ik vind gewoon dat je 26 spelers moet kunnen selecteren. Ik vind het absurd. Als je ook deze periode weer ziet… Dat hebben ze bij andere landen ook. Er zijn zoveel blessures aan het eind van het seizoen. Als er straks eentje wegvalt, kan je geen elf tegen elf meer spelen. Een keeper mag je wel wisselen bij een blessure, een speler niet."

"Met de intensiteit en het aantal wedstrijden vind ik gewoon dat je naar 26 moet", vervolgt Koeman. Gaat hij proberen hier nog iets aan te doen? "Ja, dat ga ik wel doen. Ik begrijp dat veel meer landen daar zo instaan. Ik had het daar met Nagelsmann nog over. Die vindt dat ook."

"We wilden met 26 spelen, en zijn nu met 22", constateert de bondscoach na meerdere blessures bij zijn spelers. "Op 7 juni moet je de definitieve lijst maken. Dat is negen dagen voor de eerste wedstrijd. Als er dan wat gebeurt, wat dan? We zijn nu drie jongens kwijt met blessures. Ik vind het echt belachelijk dat het naar 23 moet", aldus een boze Koeman.

Lees meer:
0 reacties