Ronald Waterreus: "Slot is die betweterige oom op familiefeestje"

Ronald Waterreus
Ronald Waterreus Foto: © Pro Shots

Ronald Waterreus heeft in zijn column ingezoomd op het gedrag en de overeenkomsten tussen Feyenoord-trainer Arne Slot en PSV-trainer Peter Bosz. De oud-goalie noemt ze in zijn column in De Limburger ook wel de 'betweterige ooms op het familiefeestje'.

Waterreus begint positief. "Slot en Bosz. In het Sinterklaasboek van voetbaltrainers staat er eenzelfde soort definitie achter hun naam. Brutaal de aanval zoeken, hoog druk durven zetten, garant staan voor amusement; onmiskenbaar belichamen zij wat voetbal zo leuk maakt. En waarvoor je als liefhebber graag naar de stadions trekt."

Toch is hij even later minder opgewekt. "En ook als persoon kennen ze nogal wat overeenkomsten. Dienen ze ‘jouw’ club, dan prijs je onherroepelijk hun bewezen vakkundigheid en voetbalintelligentie. Staan ze niet aan jouw kant, zul je ze al snel wat pedant en eigenwijs vinden. Slot en Bosz zijn toch een beetje de twee betweterige ooms op het familiefeestje. Types die na drie rode wijn achter de kiezen met volle overtuiging staan te verkondigen dat de bamihapjes toch echt van nasi zijn gemaakt."

Waterreus vervolgt. "Al heb ik soms het idee dat achter dat nooit aflatende zelfvertrouwen bij Slot ook een vorm van onzekerheid schuilgaat. Hij is me vaak net te klef met journalisten, iets te lacherig wanneer hij voorafgaand aan belangrijke wedstrijden voor de camera staat. Alsof hij met het uiten van die vriendschappelijkheden de voor hem belangrijke media aan zijn zijde probeert te houden. Ik vraag me oprecht af hoe Slot zich gaat manifesteren, nu hij in Rotterdam voor het eerst met tegenwind te maken krijgt nu het landskampioenschap uit zicht is geraakt", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties