Royston Drenthe: "Ben een persoon die buiten de lijntjes kleurt"

Royston Drenthe
Royston Drenthe Foto: © Dave & Drenthe

Royston Drenthe kende een opmerkelijke carrière die als een komeet omhoog ging. Als jonge speler stond hij na zijn transfer van Feyenoord naar Real Madrid tussen legendarische voetballers als Cristiano Ronaldo en Marcelo. Toch ging het bergafwaarts met de Rotterdammer die tegenwoordig niets meer doet in de voetballerij.

Over hoe het nu met hem gaat zegt hij in de podcast Dave & Drenthe het volgende. "Het is nooit rustig. Op dit moment veel voor de televisie, privé gebeurt er veel. Ik denk als er niks gebeurt rondom Royston dan is er iets mis. Ik zit nog steeds in de zorg. Aankomend weekend sta ik op High Intensive Care Breda. Mijn zoon en dochter voetballen, dus ook daar krijg je heel veel van mee. Het is nooit rustig. Ik denk dat elke persoon het zo druk maakt als hij zelf wil. Ik ben een persoon die altijd buiten de lijnen kleurt. Dat kan een negatieve draai geven, maar ook een positieve draai."

Drenthe gaat nog dieper in op wie hij is en wat hij wil worden. "Je probeert jezelf niet volledig te veranderen. Tuurlijk probeer je wel te reflecteren, maar ook het juiste pad te bewandelen om goed te doen voor jezelf. Ik merk dat dat gaat met pieken en dalen. Met vallen en opstaan. Dat is iets waar veel mensen aan onderdoor gaan. Als je iets tein keer probeert en je denkt dat er een goudmijn gaat komen, dan snap ik dat je die tiende keer iets hebt van: ik hou het voor gezien. Ik merk dat. Nu is het voetbal echt klaar."

Toch trekken nog vaak mensen aan hem. "Je krijgt wel veel de vraag wat ga je doen? Ga je in het trainerschap. Nee, ik denk niet dat het iets voor mij is. Je krijgt heel veel vragen. Dat is ook heel lief, wordt gewaardeerd. Maar je moet op zoek naar jezelf, waar je de rust en het plezier kan vinden. De zoektocht rondom mij zal altijd blijven. Ik weet hoe ik zelf ben. Op het moment dat ik stil ga zitten ga het bergafwaarts. Het kan zijn dat ik nu iets heel leuk vind en over twee maand helemaal niet meer", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties