Rutte wil om deze reden niet meer aanschuiven bij Vandaag Inside

Mark Rutte bij Vandaag Inside
Mark Rutte bij Vandaag Inside Foto: © Uitzending Vandaag Inside

Demissionair premier Mark Rutte zal niet zo gauw meer aanschuiven bij 'Vandaag Inside'. Dat heeft echter niets te maken met de rel die deze week ontstond.

De besnorde analist kwam deze week onder vuur te liggen omdat hij GroenLinks-PvdA-kamerlid Habtamu de Hoop geen Fries noemde. De Hoop werd toen hij acht maanden oud was geadopteerd door Friese ouders nadat hij in Ethiopië te vondeling was gelegd.

Bij Beau vroeg verslaggever Jaïr Ferwerda wat Rutte van de uitspraken vond. “Heel ongepast,” was de reactie van de demissionair premier. Hij heeft dan ook aangegeven niet zo gauw meer aan te schuiven bij het VI-trio. Dat heeft echter niets te maken met de opmerking van Derksen.

Rutte vindt dat de avond niet zo sympathiek wordt afgesloten bij de talkshow. “Ik vind het sympathiek als je allemaal gasten hebt, om na afloop even te blijven hangen. Maar ze springen meteen de auto in en zijn weg, dat vind ik niet sympathiek. Ik zit er niet op te wachten om op schoot getrokken te worden, maar gewoon even een beetje die sympathieke afsluiting, dat mag toch”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties