Ruziënde Van der Gijp in VI: "Ongemakkelijkste uitzending tot nu toe"

René van der Gijp had onlangs bij Vandaag Inside een stevige woordenwisseling met studiogast Marcel van Roosmalen. De sfeer van het programma werd in één klap een stuk grimmiger.

Het ging allemaal over Gijs Groenteman, Van Roosmalens collega. Bij Vandaag Inside wordt zijn achternaam vaak vervangen met "Groenteboer". Dat vindt het Media Inside-duo erg kinderachtig.

Volgens Van der Gijp is het allemaal erg overdreven. Hij zegt tegen Van Roosmalen: "Het is niet voor niks dat wij hem Groenteboer genoemd hebben en dat jij hem (wijst op Wilfred, red.) even apart neemt om te zeggen van: ‘Ja, maar dat gaat niet meer gebeuren, want dat pikken wij niet.’ Dan neem je je toch iets te serieus, want kijk: het enige dat jullie doen is constant maar ‘mensen dit’ en ‘mensen dat’, ‘we nemen die in de maling en die’, maar dan wordt er ‘Groenteboer’ gezegd en wordt hij gek. Een week later zegt hij over ons dat we achterlijk zijn en dan denk ik: zo ver zit hij er niet naast. Ik zit daar niet mee, maar zit hij er ook maar niet mee."

Van Roosmalen heeft een andere opvatting. " Ik vind naamgrapjes… Ja, als je niets beters weet te verzinnen… Maar ik was niet woedend, ik was niet boos." Van der Gijp reageert: "Als je al boos wordt om een naamgrapje, dat wil dus zeggen dat je jezelf te serieus neemt." "Helemaal niet. Ik zei gewoon: ‘Ik vond het geen leuk grapje", zegt Van Roosmalen vervolgens.

Van der Gijp laat het niet hierbij. “Nee, je zei dat we dat beter niet meer kunnen doen. En dat steekt mij dan toch een beetje, dat ik denk: twee mensen die iedereen op de hak nemen, en er zit er één daar die zegt: ‘Ja, maar je moet ons niet op de hak nemen.’ Dan denk ik: kom op, alsjeblieft!"

De ruzie lijkt maar niet op te houden. Na het reclameblok erkent presentator Wilfred Genee dat de sfeer van het programma is omgeslagen. "Welkom terug bij een van de meest ongemakkelijke uitzendingen van het seizoen tot nu toe."

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties