Samantha Steenwijk wint zaak: "Ik heb die pillen nooit gebruikt"

Samantha Steenwijk
Samantha Steenwijk Foto: © Orange Pictures

Yvonne Coldeweijer moet van de rechtbank haar beweringen dat Samantha Steenwijk illegale dieetpillen zou hebben gebruikt, rectificeren. De eis van Steenwijk voor een schadevergoeding van 5000 euro werd afgewezen. Wel moet Coldeweijer de proceskosten vergoeden.

Zangeres Steenwijk maakte de stap naar de rechter nadat Coldeweijer op haar juicekanaal beweerde dat Steenwijk illegale dieetpillen gebruikt om af te vallen. Binnen 48 uur moet ‘Alberta Verlinde’ de rectificatie op haar Instagram-account hebben staan, zonder commentaar of weerwoord, zo meldt De Tubantia. Mocht Coldeweijer in gebreke blijven, dan volgt een dwangsom van 1000 euro per dag.

Steenwijk meldde in de rechtbank dat ze vindt dat ze door het bericht een inspiratiebron is geworden voor afslankpillen. "Maar als er straks iemand met een hersenbloeding op de intensive care ligt, is dat niet mij verantwoordelijkheid, maar die van Coldeweijer. Ik heb die pillen nooit gebruikt."

Coldeweijer reageerde verbaasd op deze uitspraak. "Ik vond het bizar dat ze zei dat als er iemand op de ic belandt, dat dan door mij komt. Dat vind ik nogal heftig om de boel zo te verdraaien." Ook stelde ze weinig waarde te hechten aan de uitspraak van de rechter. "De eis is dat ik een rectificatie plaats zoals zij hem willen zien. Iedereen weet nu dat als ik dat doe, dat ik het toch niet meen."

Lees meer:
0 reacties