Schimmelpenninck haalt uit naar Vandaag Inside: "Dezelfde domheid"

Sander Schimmelpenninck is het niet eens met de kritiek van de heren van Vandaag Inside op Georginio Wijnaldum misplaatst. De Oranje-international werd deze week in het televisieprogramma hard aangepakt door Hélène Hendriks, Johan Derksen en René van der Gijp, vanwege uitspraken die hij afgelopen dinsdag deed in gesprek met Noa Vahle.

Wijnaldum werd bij zijn terugkeer in Oranje door Vahle aan de tand gevoeld over de mensenrechtensituatie in Saudi-Arabië. Dit leek hem niet zoveel te doen en dit leverde de nodige kritiek op. Schimmelpenninck zegt hierover in De Zelfspodcast het volgende: "Georginio Wijnaldum werd geïnterviewd door Noa Vahle, die natuurlijk terechte vragen stelde. Hij gaf toch tamelijk domme antwoorden op die vragen. Hij zei: ‘Ik heb het nooit gezien, ik heb er nooit wat van gemerkt.’ Nee, gozer, je woont in een compound en bent daar een dik betaalde voetballer!", zegt Schimmelpenninck.

Schimmelpenninck vindt het echter misplaatst dat nota bene Derksen en Van der Gijp Wijnaldum aanpakken om zijn uitspraken. "Wijnaldum wordt nu dus de maat genomen door Vandaag Inside. Dat is natuurlijk wel heel opvallend, want daar zitten mensen zoals Wierd Duk natuurlijk voortdurend over Rusland te zeggen: ‘Ja, ik heb daar jarenlang gewoond en ik heb nooit last gehad van Putin…’ Dus dezelfde soort domheid die voortdurend bij Vandaag Inside aan tafel wordt gedebiteerd komt nu uit mond van Georginio Wijnaldum. En dan herkennen ze domheid opeens wel!”, aldus Schimmelpenninck.

Lees meer:
0 reacties