Schimmelpenninck: "Dat voor 15 miljoen vieze Russische olie euro's"

Sander Schimmelpenninck
Sander Schimmelpenninck Foto: © Pro Shots

De transfer van Manfred Ugalde van FC Twente naar Spartak Moskou heeft de gemoederen hoog op laten lopen. Ook Sander Schimmelpenninck vindt er het zijne van.

Schimmelpenninck vindt het een schande dat Twente de spits heeft laten gaan. "Ten eerste omdat de club zaken heeft gedaan met een Russische club en ten tweede om het sportieve deel. Alle Twente-supporters zeggen natuurlijk: 'Ja, maar we hoeven toch niet roomser te zijn dan de paus? En bla, bla bla'. Ik vind het echt iets om je kapot voor te schamen", vertelt hij in de Zelfspodcast.

"Ik vind dat je als club best een beetje principes mag hebben. In de sport geloof ik echt in karma. En bij FC Twente is het iedere keer weer hetzelfde. Dan doen ze het goed, ze doen mee om de topposities en kunnen zelfs tweede worden dit jaar. En wat doen ze dan in de winter? Dan verkopen ze één van hun beste spelers. Dan heb je dus vijftien miljoen in je zak. Vies geld. Russisch vies oliegeld. En daar kun je dan eigenlijk net niks mee."

"En let op mijn woorden, FC Twente wordt straks voor straf vijfde. Ze worden ingehaald door Ajax en AZ. Dan lopen ze dus Champions League-geld mis, alleen maar voor die vijftien miljoen vieze Russische olie euro's. Ik vind het echt heel tragisch. Schande, schande, schande, FC Twente", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties