Schimmelpenninck haalt uit: "Wat een slappe zak die Ten Voorde"

Sander Schimmelpenninck
Sander Schimmelpenninck Foto: © Pro Shots

De column die Leon ten Voorde zaterdag schreef over het incident rond Brian Brobbey bij FC Twente - Ajax heeft veel stof doen opwaaien. Sander Schimmelpenninck kan zich totaal niet vinden in het schrijven van de journalist van de Tubantia. De opiniemaker en FC Twente wordt zelf ook genoemd in de column.

Sander Schimmelpenninck
Sander Schimmelpenninck krijgt kritiek: "Het is heel goedkoop" Lees ook

"Klassieke Calimero", schrijft Schimmelpenninck op X. "Natuurlijk weer kwezelen over mijn afkomst (dat mag blijkbaar wél) maar erger nog: doen alsof de jongen die Brobbey racistisch uitschold een uitzondering is. Dat is ie niet, en wanneer men in Twente het probleem niet onder ogen wil zien wordt het nooit beter. Dit is geen journalistiek, maar populisme."

Volgens Schimmelpenninck is er sprake van racisme in Twente. "Alsof alle bruggen niet volgekalkt zijn met 'WEF', alsof men niet volledig doorslaat als er een AZC dreigt te komen. Mensen naar de mond praten, om maar niet over de extreemrechtse olifant in de Twentse kamer te hoeven praten. En dan zelf lafjes de comments onder zijn tweet reserveren voor het klapvee, zodat ie geen kritiek krijgt. Wat een slappe zak, die Ten Voorde."

Ten Voorde begon zijn column met een woord richting Schimmelpenninck. 'Hij wil graag voorzitter worden van FC Twente, ooit. Met die ambitie op zak, kun je beter niet roepen dat in deze regio racisme net zo gewoon is als het kopen van een brood', schrijft hij. Schimmelpenninck is daar niet over te spreken. "Dit zegt alles over het journalistieke gehalte van deze lafaard; wanneer je voorzitter wil worden (10 jaar geleden ooit een keer geroepen voor de gein), kun je maar beter geen kritische dingen zeggen."

"Overigens zou ik zeggen dat racisme in Twente véél makkelijker te verkrijgen is dan een brood. De meeste dorpsbakkers zijn er immers mee gestopt. Tot slot; dat een autistische puber blijkbaar denkt dat ie punten scoort bij zijn maten door racistische dingen te roepen (bluf!) bewijst juist het punt. Want daar scoor je alleen punten mee in een omgeving waarin racisme welig tiert", aldus Schimmelpennick, die een voorbeeld aanhaalt. "Vóór Nkufo zong het hele stadion 'Geef die zwarte een banaan'. Dat is niet opeens weg, zeker niet met een jonge generatie die alleen maar extreemrechtse zooi ziet op sociale media."

Jeroen Kapteijns van De Telegraaf raadde juist aan om de column van Ten Voorde te lezen. "Een must read naar aanleiding van een nogal generaliserend om niet te zeggen stigmatiserend tweetje - niet zijn eerste - van Sander Schimmelpenninck die het naar aanleiding van het incident bij de spelersbus nodig vond om de hele regio Twente met racisme in verband te brengen", liet hij weten op X.

Schimmelpennick heeft ook daar op gereageerd. "Ik breng niet 'de hele regio Twente' in verband met racisme, domme Telegraafhitser. Ik constateer feitelijk, op basis van verkiezingsuitslagen, weerstand tegen AZC’s, andere incidenten en uitingen ('WEF') in het straatbeeld, dat extreemrechts en racisme in Twente groeiende zijn."

Lees meer:
0 reacties