Schouten over moment zelfdoding: "Dat heb ik mijn zusje beloofd"

Dennis Schouten
Dennis Schouten Foto: © Instagram Dennis Schouten

Dennis Schouten, vooral bekend van POWNews heeft een paar maanden geleden aangegeven wellicht euthanasie te willen plegen. In zijn biografie Beschadigd: op weg naar de dood vertelt Schouten over wat hem teistert.

Toen hij zijn wens bekend maakte golfde er een schok door het land. "Voor mensen die verder van mij afstaan, was dat het wel. Ik voelde veel verzet bij anderen, mensen begrijpen het niet gelijk. Dat draait vaak wel bij wanneer mensen mijn verhaal horen", vertelt hij bij het ANP.

Zijn moeder gaf hem een lastige jeugd. "Ze heeft me altijd gezegd dat ik naar speciaal onderwijs moest en dat ik in de Wajong (Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten) zou belanden." Zijn moeder ziet hij amper, maar een paar jaar geleden ontmoette hij haar een keer. "Ik wilde haar laten zien dat ik veel meer voor elkaar heb gebokst dan zij ooit voorspelde. Ik wilde heel graag erkenning."

Nog lang niet altijd is het makkelijk nu de wereld weet hoe hij zich voelt. "Wanneer ik in de supermarkt loop en een vreemde me opeens een knuffel wil geven, bijvoorbeeld. Dat is echt niks voor mij." Wanneer hij wil stoppen met leven ligt nog in het ongewis, maar het duurt nog minstens twee jaar. "Dat heb ik mijn zusje beloofd", vertelt de presentator. "Zolang zij het absoluut niet trekt, kan ik niet zo egoïstisch zijn om te gaan. Ik wil het goed afsluiten hier."

Lees meer:
0 reacties