Scott Williams over Michael van Gerwen: "Hij miste echt heel vaak"

Michael van Gerwen en Scott Williams
Michael van Gerwen en Scott Williams Foto: © Pro Shots

Scott Williams had maandag voorafgaand aan zijn partij tegen Michael van Gerwen al het gevoel dat de oud-wereldkampioen te verslaan was. Williams, die Van Gerwen op pijnlijke wijze uitschakelde op het WK darts (5-3), zag dat de Brabander veel pijlen miste alvorens het duel begon.

Tijdens de afsluitende persconferentie zei Williams: "Tijdens het ingooien zaten zijn pijlen er telkens net naast. Als darter probeer je niet te veel te kijken naar je tegenstander als-ie staat in te gooien, maar stiekem doe je dat toch. En ik zag dat zijn pijlen heel vaak 2 tot 3 millimeter aan de onderkant van de triple of dubbel zaten. Hij miste echt heel vaak. Toen dacht ik al: misschien kan ik dat straks in mijn voordeel gebruiken. Hij leek in niets op de Michael die een paar weken geleden nog ijzersterk tegen me stond te gooien. En het was ook niet dezelfde Michael als in de vorige rondes."

Williams ging nog even verder. "Michael is de beste darter van onze generatie. Maar vandaag had hij een mindere dag. Ik was deze wedstrijd ingegaan met het idee dat ik minimaal één set wilde winnen. Dat lukte al meteen en daarna kreeg ik steeds meer geloof in de zege."

Lees meer:
0 reacties