'Shakira riskeert acht jaar celstraf na belastingontduiking'

Shakira
Shakira Foto: © Pro Shots

De Spaanse justitie heeft een celstraf van ruim acht jaar geëist tegen Shakira. De zangeres wordt verdacht van belastingontduiking. Ze zou van 2012 tot 2014 haar inkomstenbelasting van bijna 15 miljoen euro, niet betaald hebben. Naast de gevangenisstraf eist het Openbaar Ministerie ook een boete van ruim 23 miljoen euro.

De zaak draait om de vraag of Shakira in de genoemde periode in Spanje woonde of niet. Ze houdt zelf vol dat ze niet in Spanje woonachtig was en dus niets verkeerd heeft gedaan. Justitie verwerpt dit verweer en stelt dat ze sinds 2011 samen met voetballer Gerard Piqué in Barcelona verbleef.

Wanneer je meer dan 183 dagen in Spanje verblijft, word je belastingtechnisch een inwoner. De zangeres weigerde eerder een schikking maar heeft het geld dat de belastingdienst mis is gelopen inmiddels wel betaald, inclusief 3 miljoen euro rente. Hierdoor zal een straf waarschijnlijk wat lager gaan uitvallen.

Shakira zag haar relatie met Gerard Piqué onlangs stranden nadat de voetballer vreemd was gegaan. Een echtscheiding is aanstaande. Shakira wil de voogdij over de twee kinderen en wil met hen naar Miami verhuizen. Ze is bereid om de kosten voor de opvoeding op zich te nemen en voor haar ex vijf eersteklasretourtjes Miami per jaar te betalen, zo weet Het Algemeen Dagblad.

Lees meer:
0 reacties