Sjaak Polak: "Een telefoonkabel in je slurf krijgen is niet fijn"

Sjaak Polak als trainer van FC Lisse
Sjaak Polak als trainer van FC Lisse Foto: © Pro Shots

Sjaak Polak heeft een positieve update gegeven over zijn gezondheid. Anderhalf jaar geleden werd bij hem blaaskanker geconstateerd, maar inmiddels gaat het goed met hem. Dat heeft de oud-voetballer vertelt in De Eretribune op ESPN.

Polak is sinds kort de nieuwe trainer van FC Lisse in de Tweede Divisie, nadat hij de afgelopen jaren actief was bij de vrouwenploeg van ADO Den Haag. "Het gaat perfect met de gezondheid en ik heb weer een nieuwe job, dus het kan niet beter eigenlijk. Ik heb de laatste controles op 5 november gehad en hoef pas over een jaar weer terug te komen."

Polak vertelt over zijn traject de afgelopen maanden: "Ik heb blaaskanker gehad. Je krijgt dan allerlei controles. Je organen worden in de gaten gehouden, maar uiteraard ook je blaas. Een telefoonkabel in je slurf krijgen, is niet fijn. Dat moest in het begin heel vaak, nu nog maar één keer per jaar. Dat is wel genoeg, moet ik zeggen."

De oud-speler bleef tijdens zijn ziekte doorwerken. "Ik had voetbal als afleiding. Dat hield me ook op de been", aldus Polak, die zich soms groot probeerde te houden. "Mijn kinderen kwamen naar het ziekenhuis, mijn vrouw was heen en weer aan het ijsberen. Zodra zij weggingen, brak ik in drieën."

Lees meer:
0 reacties