Sjaak Swart woedend: "Belachelijk, ik hoef ze nooit meer te zien"

Sjaak Swart
Sjaak Swart Foto: © Pro Shots

Sjaak Swart is nog altijd niet te spreken over de werkwijze van een aantal mensen binnen Ajax. Sven Mislintat is inmiddels al vertrokken uit Amsterdam, maar Maurits Hendriks loopt nog altijd rond op De Toekomst. En dat steekt de voormalig voetballer van Ajax.

"Er zijn vijf of zes spelers die vroeger nooit waren aangenomen", begint Swart te foeteren in gesprek met De Telegraaf. "Die achterhoede… daar loop je zo doorheen. Had Johan Cruijff nu nog gevoetbald, dan had hij tegen dit Ajax elke wedstrijd minimaal zes keer gescoord."

Mister Ajax legt de schuld bij twee mensen in het bijzonder. "Dat die Mislintat is binnengehaald, is onvergeeflijk. En dat hij 115 miljoen euro mocht uitgeven aan spelers die niemand kende al helemaal. Echt, ik hoef Mislintat en Hendriks nooit meer te zien. Maar Hendriks loopt ondanks alles nog gewoon rond op De Toekomst. Onvoorstelbaar. En dat die commissarissen alle aankopen van Mislintat hebben goedgekeurd, is belachelijk. Er was geen controle."

Swart wijst daarbij niet naar oud-trainer Maurice Steijn. "Maurice Steijn wilde Sergiño Dest, Stefan de Vrij, Nicolás Tagliafico, Jerdy Schouten, Vangelis Pavlidis, Isco, Hakim Ziyech en Calvin Stengs. Als je die had gekocht, had je – voor veel minder geld – om het kampioenschap gespeeld", aldus Swart.

Lees meer:
0 reacties