Slachtoffer Thijs Römer zat in kliniek: "Ik was enorm suïcidaal"

Thijs Römer
Thijs Römer Foto: © BSR Agency

Het gaat niet goed met één van de slachtoffers van Thijs Römer. Dat vertelt ze anoniem tegenover Story.

Thijs Römer werd veroordeeld tot een drie maanden cel, waarvan één voorwaardelijk, vanwege online misbruik van minderjarige meisjes. Eén van de slachtoffers vertelt dat ze de afgelopen maand in een kliniek heeft gezeten. “Ik was enorm suïcidaal. Het ging echt niet goed. In de kliniek heb ik het ook veel over de rechtszaak gehad. Ik besefte dat ik alles tijdens het hoger beroep nog een keer moest ondergaan. Daar had ik veel moeite mee.”

De acteur wilde eerder nog in hoger beroep gaan, maar daar heeft hij toch van afgezien. Dat is voor het slachtoffer een enorme opluchting. “Ik was helemaal aan het hyperventileren. Ik had dit niet verwacht, omdat Thijs in hoger beroep ging en zei dat hij zich niet herkende in de uitspraak van de rechter.” Toch gaat het nog steeds niet goed met haar. Ze volgt nu dan ook traumatherapie. “Die therapie gaat over Thijs en alles wat hij heeft aangericht. Mijn trauma is bij hem begonnen. Ik moet dat bij de kern aanpakken. Dat is bij Thijs.”

Momenteel volgt ze een opleiding tot ervaringsdeskundige. Ze is echter voor langere tijd niet naar school geweest. Ze hoopt nu dat ze aan het herstellen is en dat ze op korte termijn haar opleiding ook weer kan oppakken. “Ik heb mijn studieloopbaanbegeleider van school vorige week een bericht gestuurd om te kijken of ik op gesprek kan komen, om te bespreken hoe we verder kunnen. Ik probeer mijn negatieve ervaringen om te zetten in iets positiefs, om anderen te helpen”, besluit ze.

Lees meer:
0 reacties