Slecht nieuws Formule 1-legende Michael Schumacher: "Geen hoop meer"

Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: © BSR Agency

ichael Schumacher (Hürth-Hermülheim, 3 januari 1969) is een voormalig Duits autocoureur die van 1991 tot en met 2006 en van 2010 tot en met 2012 actief was in de Formule 1. Hij werd zeven keer wereldkampioen en heeft vele records op zijn naam staan. Op 29 december 2013 liep Schumacher bij een skiongeluk ernstig hersenletsel op.

Zijn voormalige manager Willi Weber was verdrietig toen Michael bijna 10 jaar geleden het ongeluk kreeg, zo laat hij weten aan EXPRESS.de. "Ik rouwde als een hond na het ongeluk. Als ik nu aan Michael denk, heb ik helaas geen hoop meer dat ik hem weer zal zien. Zonder positief nieuws na tien jaar. Ik heb er natuurlijk veel spijt van, en ik geef mezelf de schuld. Ik had Michael in het ziekenhuis moeten bezoeken. Het raakt me ongelooflijk hard, zoals je je kunt voorstellen. En natuurlijk het feit dat Corinna (de vrouw van Michael, red.) geen contact meer toestond."

"Maar op een gegeven moment moest ik me losmaken, losmaken van Michael." Bovendien kreeg de voormalig manager veel vragen over de situatie en de gezondheid van de voormalig coureur: "Zelfs drie of vier jaar later bleven mensen die me herkenden me vragen: 'Hoe gaat het met Michael?' Toen stopte ik met het proberen uit te leggen en dacht ik: 'Waarom vraagt niemand hoe het met mij gaat?' Het was me duidelijk: dit is het einde. Ik moet dit uit mijn hoofd zetten."

Zijn eigen gezondheid ging vervolgens een aantal jaren geleden ook achteruit: "Ik heb een kleine beroerte gehad. Maar het ergste zijn mijn benen, die zijn constant ontstoken. En in de lente heb ik ook ziekenhuisbacteriën opgelopen. Het was een soort bloedvergiftiging, er was een kans op lichte nierfalen. Maar gelukkig hoef ik niet aan de dialyse. De artsen zeiden tegen me: 'je lichaam moet zichzelf genezen.'"

Lees meer:
0 reacties