Spanningen tussen Eus en Jan Slagter lopen op: "Moest het zeggen"

Özan Akyol bij Go Ahead Eagles in de Adelaarshorst
Özan Akyol bij Go Ahead Eagles in de Adelaarshorst Foto: © Pro Shots

De baas van Omroep MAX en Özcan Akyol liggen al een tijdje in de clinch. De omroepbaas voelt zich door Eus misleid in de hele rel rondom Matthijs van Nieuwkerk. Kan de Turkse presentator dan nog wel Sterren op het Doek blijven maken voor de ouderenomroep?

Slagter heeft aangegeven dat hij zich misleid voelt door de presentator omdat hij door hem gebeld werd en dat er een verschrikkelijk filmpje van Matthijs van Nieuwkerk zou rondgaan. Dit zou hij ook telefonisch met Jan Slagter besproken hebben, maar uiteindelijk bleek het filmpje wel mee te vallen.

Het is nu de vraag of Eus kan aanblijven als presentator van het MAX-programma Sterren op het Doek. Het is in ieder geval ongebruikelijk dat een omroepbaas op televisie keihard de aanval zoekt met de mensen die hij zelf in dienst heeft. Tegenover De Telegraaf heeft Slagter aangegeven waarom hij dit heeft gedaan. "Omdat ik bij RTL Boulevard had aangegeven dat ik ging twijfelen aan Matthijs, vond ik dat ik zondag bij Renze na vragen hierover wel moest zeggen waarom ik tot andere conclusies was gekomen."

Toch zouden er volgens Jan geen spanningen zijn tussen hem en Eus. "Hij is niet boos. We verschillen van mening over de situatie rond Van Nieuwkerk." Volgens de omroepbaas kan zijn werknemer het programma gewoon blijven presenteren. "Zijn presentatie van Sterren op het Doek staat niet ter discussie. Ik kan deze twee zaken prima van elkaar scheiden", besluit de omroepbaas.

Lees meer:
0 reacties