Speelsters FC Twente: "We hebben het bijna wel iedere dag gedaan"

Maud Roetgering op de schouders bij haar teamgenoten
Maud Roetgering op de schouders bij haar teamgenoten Foto: © Pro Shots

Fenna Kalma houdt er met ploeggenoot Maud Roetgering een bijzondere gewoonte op na. De voetbalsters van FC Twente nemen namelijk regelmatig in de vroege ochtend, nog voor de training, een duik in het koude kanaal.

"Ik mag nog wel eens met Maud Roetgering het kanaal ingaan", vertelt Kalma in de podcast HELDEN. "Dat is iets meer dan een jaar geleden ontstaan. Ze zei tegen mij van: 'joh, heb je weleens van Wim Hof gehoord? Ik wil dat wel een keer gaan doen, dat koude water in.' Ik zei dat ik dat ook wel een keer wilde proberen en Maud vond mij daar ook wel een persoon voor."

"Nu weet ik niet of dat een compliment is, maar goed", gaat de lachende topscorer verder. "Die volgende ochtend stond ik om 07.00 uur bij haar op de stoep, want het moest voor de training aan gebeuren. Van het één kwam het ander en zonder iets van research zijn we in dat koude water gaan zitten. En dat beviel eigenlijk wel. Het is lekker fris in de ochtend, je staat goed op en je hebt een soort mentale overwinning. Niemand vind het echt leuk om in het koude water te gaan zitten."

"Dat hebben we nu een jaar gedaan. Niet iedere dag meer, maar van februari tot februari hebben we het bijna wel iedere dag gedaan. Ik vind het juist wel mooi om zelf te ondervinden wat ik er aan heb. We kwamen beide tot de conclusie dat we het wel lekker vonden om het te doen. Daarna gingen we altijd even koffie drinken en over van alles en nog wat praten. Het is ongetwijfeld ook goed voor je spieren, maar ik wordt er vooral lekker rustig van", aldus Kalma.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties