Sportpresentator Tom Egbers keert per direct terug bij de NOS

Tom Egbers
Tom Egbers Foto: © Pro Shots

Tom Egbers keert per direct terug bij de NOS om programma’s te maken. Dat maakte de omroep vrijdagochtend bekend. Na een constructief overleg mag Tom weer aan de slag.

De presentator had een kort geding tegen de omroep aangespannen. Van de rechter kregen beide partijen tot 1 april de tijd om tot een schikking te komen en dat is nu gelukt. Egbers mag voor de omroep documentaires gaan maken zoals hij dat eerder deed voor de NTR met programma’s als Toms Engeland of Toms Ierland. Ook mag hij podcasts gaan maken voor de omroep.

Door de aard van de werkzaamheden blijft hij op afstand van de dagelijkse sportredactie waar hij een collega gepest en geïntimideerd zou hebben na een stukgelopen affaire met elkaar. In het artikel van de NOS is hij wel kritisch in zijn zelfreflectie. “Dat ik in de ogen van jongere collega's een andere positie heb dan uitsluitend die van 'een collega', heb ik me daarnaast onvoldoende gerealiseerd.” De documentaires van Tom zullen dit jaar of in het begin van 2025 worden uitgezonden. Daarom is zijn dienstverband verlengd tot na zijn pensioen.

Lees meer:
0 reacties